image
Küsi meie õiguseksperdilt
Valters Gencs
image
images
Küsi meie õiguseksperdilt
Valters Gencs
Küsi oma tasuta koopia
Doing Business Guide Balti riikides.

Läti

Kinnisvara- nõustasime Küprose äriühingut „Keycrest Limited" 2,6 hektari suuruse kinnisvara müügis (kogu müük 455 hektarit), mis on suurim kinnisvaraprojekt Balti riikides. Projekti nimi on Saliena (www.saliena.com) ning maad asuvad Riia, Jurmala ning Riia lennuvälja lähistel. Kinnistud jaotati 50-ks eraldi kruntideks, millele ehitati eramud ning ridaelamute boksid.

 

Esindasime äriühingut Aros Askitekter AB, mis on tütarühing ettevõttel Sweco Architects. Sweco Architects on suurim arhidektuuribüroo Skandinaavians, omades üle 500 töötaja. Sweco Kontsern asub Stockholmis, koondades endasse rohkem kui 5 500 arhitekti ning ehitusinseneri üle maailma.

 

Nõustasime maksu ning õigusalaselt McDonaldsit ning tema aktsionäre ettevõttest Malta Premier Capital Limited, et opereerida seotud ärisid Malta ning Balti riikide vahel. 2010-dal aastal avas McDonalds kaheksa uut restorani kolmes Balti riigis kogu 39-st restoranist. Kõigi osanikuks ning juhiks Premier Capital Ltd.

 

Esindasime äriühingut The General Motors Company, tuntud kui GM, mis on ühendriikidepõhine autotootja peakontoritega Detroidis ning Michiganis. Esindamine seostus Euroopa Liidus levitamisküsimuste ning brandidega CHEVROLET, CADDILAC ja HUMMER.

 

Esindasime ettevõtet Saab Automobile, mille on omandanud nüüd Spyker Cars NV, lõpetades mitteametlikud edasimüügid Riias, Lätis ning jõustasime mitmed kaubamärgid.

 

Teised kaubamärgid, mille registreerimise oleme korraldanud: FORMULA 1, KOOKAI, SCHWEPES, PAYPAL, VERBATIM, PS PLAYSTATION S, THALASSOTHYS, JAMESON, MIDLETON VERY RARE, CORK DRY GIN, AMD, SPALDING, ORACLE.

 

Euroopa Komisjoni tellimusel oleme avaldanud järgnevad uurimused ning ülevaated: „Uuring kulude läbipaistvusest tsiviilkohtumenetluses Euroopa Liidus"; „Uuring kahjustavatest tavadest Euroopa Liidus"; ning „ Riiklik ülevaade Direktiivi 2003/8/CE, 27. jaanuarist 2003 kohaldamisest piiriüleste vaidluste korral õigusabi osutamise suhtes."

 

Viisime läbi Balti riikideülese ümberkujundamise äriühingule A.P. Moller – Maersk, asutades uue kombineeritud brandi A.P. Mollerile- Maersk Group mis varasemalt tegutses kui Maersk Logistics and Damco. Seotuna rahvusvahelise laevandusega, oma Maersk Line üle 550 laeva. Hetkel on tegu suurima kaubalaevade äriga maailmas.

 

Esindasime ettevõtet Korsnas AB (Rootsi) 8 miljoni euro suuruses ümberkujundamises ning tehingu maksuanalüüsis. Korsnas on üks suurimaid Rootsi metsandusettevõtteid, mis lisaks tegeleb ka biokütuse põletite tootmisega Lätis ning omab mitmeid ladusid Riia Vabatsoonis. Korsnas omanik on ettevõte Investment AB Kinnevik.

 

vKohtuvaidlustes oleme esindanud ettevõtteid Purolite International Limited, Llantrisant Business Park, Llantrisant, Wales, Suurbritannia vadluses Läti võlgniku vastu võlgnevusega 0,5 miljonit eurot; Itaalia ettevõtet Calzaturificio casadei Shoes vaidluses Läti edasimüüja „Loretti" vastu ning Saksamaa ettevõtet Energetec, mis toodab BULLERJAN ahje vaidluses kohaliku edasimüüja vastu.

 

Korraldasime likvideerimismenetlused järgnevatele ettevõtetele: Hollandi ettevõtte esindusele Lätis (Infineon Technologies). Infineon pakkus pooljuht lahendusi auto- ning töötlevale tööstusele; Ühendriikide ettevõtte Weatherford esindus Lätis, mis on üks suurimaid õliekspordi ärisid, opereerides rohkem kui sajas riigis; Rootsi Siemens Turbomachinery filiaal Lätis.

Juhtisime patendivaidlust ettevõttel Pfizer Incorporated (USA ravimitööstus, omades suurimaid müüginumbreid üle maailma) seoses Suurbritannia ettevõtte Wyeth Pharmaceuticals omandamisega.

 

Osutasime maksunõustamisteenust Soome ehitusettevõttele YIT OY peakontoriga Helsinkis. YIT OY pakub peale ehitusteenuse veel vara haldus ning –juhtimisteenuseid ning on läbi viinud mitmeid elamu ning infrastruktuuri loomise projekte.

Pangandus, rahandus ning finantsnõuga oleme aidanud Hipo Fond pensionifondi, mis kuulub Läti Riigipanga alla; Swedfund International-i seoses investeeringutega Läti mööblitehaegruppi Troll. Swedfund International on Rootsi riikliku osalusega riskikapitali fonde pakkuv äriühing.

 

 

Leedu

 

Advokaadibüroo Gencs Valters Leedus nõustas ettevõtet Converse Inc. (suurim spordijalatsite tootja Ameerika Ühendriikides) seoses vaidlustes kaubamärkidega Converse, Converse All Star Chuck Taylor, All Star ning graafilist märki Star Star & Chevron Design kaitsega Leedus. Advokaadibüroo Gencs Valters Leedus esindas ettevõtet Converse Inc. Leedu Patendiametis seoses kaubamärgisarnasuse vaidlusega kaubamärgi Clintas vastu. Converse Inc. on üks pikaaegsemaid kliente advokaadibüroos Gencs Valters, nõustades regulaarselt oma kliente juba üle 10 aasta. Suur osa esindusest moodustavad kaubamärgivaidlused Balti riikides.

 

Advokaadibüroo Gencs Valters Leedus esindas Prantsusmaa ettevõtet L'Oreal (maailma juhtiv kosmeetikatootja) seoses äri- ning maksualaste küsimustega. L'Oreali on varem nõustatud ühinguõiguse, maksuplaneerimise ning juhtimisstruktuuridega seonduvalt. Büroo esindas L'Oreali kohtu-eelses menetluses ning läbirääkimistel Ambasse de la Beaute-ga.

 

Advokaadibüroo Gencs Valters Leedus esindas McDonaldsit (maailma juhtiv kiirtoidurestoranide frantsiis) seoses maksustamisega Leedus. Advokaadibüroo nõustab klienti ka maksuplaneerimise alal seoses laenudega.

Advokaadibüroo Gencs Valters Leedus esindas Maersk Line (suurim laevandusettevõte maailmas) seoses küsimustega äri korraldusest, maksundusest ning äri struktuurimuudatustest. Oleme nõustanud Maersk Line Leedus mitmetes maksu- äri- ning tööõigusevaldkondades.

 

Advokaadibüroo Gencs Valters Leedus esindas Poola ettevõtet Prcip Dragmor (ettevõte teostab veealuseid süvendustöid, ranniku ning kallaste tugevdust ning veelauste gaasijuhtmete paigaldust ning hooldust) kohtuasjas ettevõtte UAB Klaipedos Hidrotechnika vastu seoses Klaipeda sadama süvendustöödega Leedus. Kohtuasi oli üks suuremahulisemaid Klaipedas.

 

Advokaadibüroo Gencs Valters esindas Leedus Suurbritannia ettevõtet Venture Capital Firm (spetsialiseerunud kõrgtehnoloogia ning internetiteenuste investeerimisele) seoses Leedu äri omandamisega. Büroo esindab hetkel äriühingut ühes suurimas sotsiaalvõrgustiku arendamises seoses Leedu ettevõtte omandamisega (äri mis tegeleb paljude elektrooniliste sotsiaalvõrgustike haldamisega Leedus ning mujal).

 

Advokaadibüroo Gencs Valters Leedus nõustas Jaapani äriühingut Mitsubishi Tanabe Pharma Corporation (farmaatsiatööstus) kaubamärgivaidluses Leedus registreeritud kaubamärgi Tinubin üle. Advokaadibüroo Gencs Valters esindas Mitsubishi Tanabe Pharma Corporation kaugamärgivaidlusega seoses.

 

Advokaadibüroo Gencs Valters Leedus esindas Briti Konsulaati Leedus (The British Council in Lithuania- juhtiv Suurbritannia organisatsioon, edendades rahvusvahelist haridust ning kultuuri Leedus) et alustada organisatsioonilise tegevusega Leedus ning vastavate maksundusküsimuste suhtes.

 

Advokaadibüroo Gencs Valters Leedus esindas ettevõtet UAB ACG Nyström (käsitöötoodete ning õmblusmasinate tootmine ning müük Leedus, Lätis, Eestis ning Valgevenes) seoses rahvusvaheliste maksuplaaneerimisküsimustega. Advokaadibüroo Gencs Valters nõustas ettevõtet Balti riikides.

 

Advokaadibüroo Gencs Valters Leedus esindas Belgia laenukindlustusettevõtet Ducroire | Delcredere SA.NV seoses kliendikaitseküsimustega siseriiklike ning piiriüleste tehingute puhul, et saavutada finantseerimistagatised. Advokaadibüroo Gencs Valters nõustas ettevõtet rahvusvaheliste tehingute korraldamisel seoses ärikindlustuspoliisidega.

 

Advokaadibüroo Gencs Valters Leedus esindas äriühingut Nexum Insurance Technologies, kes toodab tarkvaralahenduste Skandinaavia kindlustusettevõttele IF, Swedbank ning Lansforsakringar bank. Büroo aitas Nexum Insurance Technologies-l korraldada ühinemine Leedu äriühinguga.

 

Advokaadibüroo Gencs Valters Leedus nõustab äriühingut Sika Group (šveitsi ehituskemikalide tootja) erinevates äriõiguslikes, maksundus ning töövaidlustes.

 

Advokaadibüroo Gencs Valters Leedus esindab UAB Hifab (Rootsi turuliider projektijuhtimises) seoses mitmete sfääridega äriõiguses.

 

Advokaadibüroo Gencs Valters Leedus esindas Läti äriühingut SIA Rigas Dzirnavieks (teraviljatooteid pakkuv pagariäri, keskendudes pagaritoodete tervislikkuse edendamisele ja parendamisele). Ettevõtet nõustati seoses Leedus toimuva äri arengutega ning mitmetes maksuküsimustes.

 

Advokaadibüroo Gencs Valters Leedus esindaas ettevõtet Tshudi Logistics (logistika, ladude ning transporditeenuse pakkumisega tegelev ettevõte kuulub kontserni Tshudi Group of Companies) seoses kohtuvaidlusega Leedu äriühinguga II Litvirta.

 

Advokaadibüroo Gencs Valters Leedus esindas Läti ettevõtet SIA Isosol seoses maksuvaidlustega Leedus.

 

Advokaadibüroo Gencs Valters Leedus nõustas äriühingut UAB Graina (ettevõte on seotud meditsiinivahendite ning tehnoloogiate tootmise arenduse ning müügiga), Advokaadibüroo Gencs Valters nõustas klienti maksuplaneerimisvõimalustega Balti riikideüleselt.

 

Eesti

 

 Advokaadibüroo Gencs Valters Tallinn nõustas Peer Salström-Leyh-i kui ettevõtete Tuletorn Projekt OÜ (Eesti) ja Stiftung-Leuchtfeuer (Saksamaa )asutajat küsimustes maksustamise, varade transformatsiooni ning ettevõtete reorganisatsiooni suhtes EL partnerluse asutamise eesmärgil Eestis ja Saksamaal. Nõustamine koosnes piiriülese ühinemise ettevalmistust ning vastavat maksuplaneerimisanalüüsi ning Eesti olukorra korrastamist seoses äriühingu varade korraldusega. Tuletorn Projekt ja Stiftung-Leuchtfeuer osutavad rahvusvahelisel tasemel noorte abistamise ning sotsialiseerumisprogramme Eestis ja Saksamaal.

 

Advokaadibüroo Gencs Valters Tallinn nõustas ettevõtet Kik Textilien und Non-Food GmbH (Saksamaa) vaidluses kaubamärgi sarnasuse küsimuses Eesti Patendiametiga. Patendi Apellatsioonikomisjonis vaidlustati Eestis registreeritud kaubamärk KICKS. Kik Textilien und Non-Food GmbH on üks suurimaid tekstiilitoodete tootjaid ning turustajaid Saksamaal, Advokaadibüroo Gencs Valters klient on Kik Textilien und Non-Food GmbH olnud üle kümne aasta, suurem osa vaidlustest on seostunud kaubamärgikaitsega Balti riikides.

 

Advokaadibüroo Gencs Valters Tallinn esindas ettevõtet Kverneland Group Kerteminde A/S (Taani) käibemaksuvaidluses Põhja Maksu ja Tolliametiga seoses piiriülese maksustamise ning käibemaksu tagastuse küsimustes. Kverneland Group Kerteminde A/S on tuntud kui suurim põllutöömasinate tootja ning turustaja Euroopas.

 

Advokaadibüroo Gencs Valters Tallinn esindas ettevõtet K-TEK International Inc. (USA) aktsionäridevahelistes küsimustes Eestis, puudutades ka vaidlusi EL struktuurifondide jaotustingimuste üle. Nõustamine moodustas äriühingu Eesti Nanotehnoloogia Teadusarenduskeskuse (Nano TAK) aktsionäridevaheliste lahkhelide lahendamist ning läbirääkimistel osalemist, samuti EAS-i poolt reguleeritud dokumentide läbivaatamist ning Keskuse edaspidiste arengute planeerimist. K-TEK International Inc. on tuntud nanotehnoloogilise teadus- ning arendustegevuse korraldaja Ameerika Ühendriikides.

 

Advokaadibüroo Gencs Valters Tallinn esindas ettevõtet Tallinna Pesumaja OÜ (Eesti) seoses vaidlustes Tallinna Pesumaja ning hotelli Domina Hotel in Riga vahel. Advokaadibüroo Gencs Valters Tallinn esindas Tallinna Pesumaja OÜ-d perioodiliste võlanõuete sissenõudmisel Lätist ning Itaaliast peamiselt äriühingult Domina Group, hiljem seoses lepingu muutmise ning lõpetamise küsimustes hotelliga Riias Domina Hotel in Riga. Tallinna Pesumaja OÜ on tuntud tekstiilide puhastusteenuste pakkuja hotellides, haiglates ning sõjaväes nii Eesti- kui Euroopaüleselt.

 

Advokaadibüroo Gencs Valters Tallinn esindas oma klienti (füüsiline isik) immigratsioonivaidlustes Suurbritannia Tribunalis. Klienti esindati Varssavi Briti Saatkonna tehtud otsuse vaidlustamiseks Briti Esimeses Tribunalis Immigratsiooni ning Rände Komisjonis.

 

Advokaadibüroo Gencs Valters Tallinn esindas oma klienti (füüsiline isik) seoses FIE maksustamise vaidlustes Põhja Maksu- ja Tolliametis. Lahendada tuli segadused tulu- ja käibemaksuvõlgnevustega, tagastuse ning deklaratsioonide muutmisega, samuti äri reorganiseerimine osaühinguks ning sellega seonduv maksu ning ühinguõiguslik nõustamine.

 

Advokaadibüroo Gencs Valters Tallinn on esindanud mitmeid ehitusettevõtjaid nagu Hardex SIA, J.O.Z SIA ja Infrainsenerid OÜ (Läti ja Eesti) seoses ehitusteenuse pakkumise ning alustamisega Eestis ning Lätis ning Euroopa Liidus. Nõustamine sisaldas äri alustamise, maksustamise, litsentseerimise, ehitusjärelevalve ning tööõigusküsimuste selgitamist Eestis ning Euroopa Liidus. Hardex SIA, J.O.Z SIA ja Infrainsenerid OÜ osutavad Euroopaüleseid ehituse ning ehitusjärelevalve teenuseid.

 

Advokaadibüroo Gencs Valters in Estonia nõustas ettevõtet EBay (Inglismaa) ettevõtte reorganiseerimise ning maksuküsimustes. EBay on populaarseim online-turunduse pakkuja maailmas.

 

Advokaadibüroo Gencs Valters Tallinn esindas ettevõtet L'Oreal (Prantsusmaa) seoses küsimustega ettevõtte juhtimisstruktuurist ning maksustamisest. L´Oreal on juhtiv liider maailma kosmeetikaäris.

 

Advokaadibüroo Gencs Valters Tallinn esindas ettevõtet McDonalds (USA) seoses maksuvaidlustega Eestis. McDonalds omab suurimat tuntust toitlustusasutuste äris maailmas.

 

Advokaadibüroo Gencs Valters Tallinn esindas ettevõtet Maersk Line (Taani) seoses äriõiguse, maksustamise ning finantsküsimustega.Maersk Line on üks suurimaid laevakompaniisid maailmas.

 

Advokaadibüroo Gencs Valters Tallinn nõustab ettevõtet Sika Group (Sveits) mitmetes äriõiguse ning maksualastes küsimustes. Sika Group on tuntud ehituskemikaalide ning kaupade tootja maailmas.

 

Advokaadibüroo Gencs Valters Tallinn esindas ettevõtet AB Hifab (Rootsi) mitmetes äriõiguse sfäärides. AB Hifab on Rootsi turuliider projektijuhtimises.

 

Advokaadibüroo Gencs Valters Tallinn esindas Mitsubishi Tanabe Pharma Corporation (Jaapan) kaubamärgivaidluses Patendiameti vastu. Mitsubishi Tanabe Pharma Corporation on tuntud ravimitootja maailmas.

 

Advokaadibüroo Gencs Valters Tallinn nõustas ettevõtet UAB Graina (Leedu) seoses piiriülese maksustamise ning äriõiguse küsimustes. UAB Graina on tuntud meditsiinitoodete tootja, arendja ning turustaja maailmas.

Küsimustega palun kontakteeruge Valters Gencs, advokaat: info@gencs.eu

 

Materjal, mis siin sisaldub, ei ole esitatud kui õigusnõuanne või arvamus
© Gencs Valters Law Firm, 2016

Submit
Küsi oma tasuta koopia
Doing Business Guide Balti riikides.